Известие

Collapse
No announcement yet.

1.6 Twin Spark двигател - колко ви харчи??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
    Наистина успявам да постигна под 9 в София,и то в центъра! Ако не беше така нямаше да пускам темата :P Засега ме радва колата, и то доста, само се надявам да са така нещата и нататък! Имам и едно друго питане...къде има автоморга със алфички, че ми трябват разни дребни детайли да си сменя а не ми се търси по форумите...?
    Ако беше търсил по форумите и по-конкретно в тоя форум щеше да си ги научил тия автоморги вече . Ето две теми от хора, които продават части на старо:
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28745
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=15669
    Моргата на Явор е в модерно предградие в началото на пряката към сервиза на Лисан. На Николов не я знам къде е, но и с него можеш да се свържеш по тел, той може да ти предложи доста неща.

Ето и още един колега, който продава части втора ръка, може да му пишеш, а и телефона му го има на доста места из форума:
    http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3110
    Last edited by Sm0k; d.m.y г., 20:33.
    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
      Ако беше търсил по форумите и по-конкретно в тоя форум щеше да си ги научил тия автоморги вече . Ето две теми от хора, които продават части на старо:
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28745
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=15669
      Моргата на Явор е в модерно предградие в началото на пряката към сервиза на Лисан. На Николов не я знам къде е, но и с него можеш да се свържеш по тел, той може да ти предложи доста неща.

Ето и още един колега, който продава части втора ръка, може да му пишеш, а и телефона му го има на доста места из форума:
      http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3110
      Мерси пич!
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
      BMW 328i

Comment

Аз хващам разход в София с същият двигател между 10/100 и 11/100.. веднъж с много внимателно каране я свалих до 9.2 ако я натисна наистина съм я докарвал до 18/100 градско.. извън градско 6.5(на магистралата мейду 100км/ч и 140км/ч - средно 120км/ч потдържам) смесено 7.5/100

Като чета разхода на първата колица се замислям да си проверя сонди, дебитомери и т.н.(макар да върви добре да чукна на дърво)

Alfa Romeo 146 1.6 16V TS -97г

Comment

колега първо зел си супер кола,второ невярвам да има някой който да си кара алфата бажно бес да е настъпва,аз сам се мъчил но тя ме кара ....зна4и за града 11-12 но пак повтарям яко гас(та и 13 ги правеше)за извън градско пловдив софия сам го зимал и за 45лв и за 60лв.........но не по-малко.Незнам така беше при мен,при другите колеги мойе да е по различно...опп щях да забравя 60лв бензин но под 140 несам карал 160 180

Колега,каквито и да са причините,опитай се да пишеш по-грамотно!Не се разбира ще газиш колата или ще я гасиш.После ние модовете сме тъпаци и нищо не разбираме,както и ,когато търсачката изплюе въпросните глупости
          Last edited by mordohy; d.m.y г., 01:05.
          alfa romeo 145 1.6 16v TS 97 120hp sigpic CRASH
          145 1.6 16v TS 99
          166 2.4 JTD 150(hp)

Comment

Да си я караш със здраве и безпроблемно.
            За разхода - при мен е по книжка по магистралата със спазване на макс. скорост ~120 и краткотрайни ускорения за изпреварване ~6.5 - 7 бензин. Градско на бензин не съм засичал -на газ 11, след като сложих ГИ. На магистралата при горните условия газ 7.5 - 8. Даже мисля, че е доста икономична - на 11 години и ~150 000 км.
            sigpic
            Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Първоначално публикувано от PacheV Покажи съобщение
              колега първо зел си супер кола,второ невярвам да има някой който да си кара алфата бажно бес да е настъпва,аз сам се мъчил но тя ме кара ....зна4и за града 11-12 но пак повтарям яко гас(та и 13 ги правеше)за извън градско пловдив софия сам го зимал и за 45лв и за 60лв.........но не по-малко.Незнам така беше при мен,при другите колеги мойе да е по различно...опп щях да забравя 60лв бензин но под 140 несам карал 160 180
              Калояново-София (Писта Дракон-Пловдив-София) 25лв бензин
              Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Първоначално публикувано от NIKSANA86 Покажи съобщение
                Като чета разхода на първата колица се замислям да си проверя сонди, дебитомери и т.н.(макар да върви добре да чукна на дърво)
                Че на твоята е в разумни граници. Единственото странно е това 18, колкото и да настъпваш ми се струва много. Ако не си и правил диагностика и пусни една - и да е добре, не е излишно да се знае. Иначе, на моята пролетта и смених ламбда и фазов датчик, във вървежа разликата не е огромна след смяната, но в разхода мога да го усетя
                Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

от6,5 до 7извънграда и между 11/12 в града
                  Alfa Romeo 155 2,0 T.Spark

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                    Че на твоята е в разумни граници. Единственото странно е това 18, колкото и да настъпваш ми се струва много. Ако не си и правил диагностика и пусни една - и да е добре, не е излишно да се знае. Иначе, на моята пролетта и смених ламбда и фазов датчик, във вървежа разликата не е огромна след смяната, но в разхода мога да го усетя
                    Това беше првата седмица като я взех.... точно на 100 км я засякох и още не знаех как да си я карам..сега редовно си е 10/11 градско бензин, 6.5 -7 извънградско..
                    7.5 смесено(повече извънградко разбира се)

Alfa Romeo 146 1.6 16V TS -97г

Comment

Моята дава 12-15 градско, 7 извънградско, но ми е тежък крака.
                      Arena Coast Customs

Comment

Аз си взех преди 2 дена колата и от Пловдив до Габрово ми изгори около 6.7 6.8 в града не съм я засичал ,но като цяло не вярвам , че ще е повече от 9 9.5 , защото градът е малък и няма нито задръствания нито нищо

Comment

Първоначално публикувано от daRks7aR Покажи съобщение
                          Аз си взех преди 2 дена колата и от Пловдив до Габрово ми изгори около 6.7 6.8 в града не съм я засичал ,но като цяло не вярвам , че ще е повече от 9 9.5 , защото градът е малък и няма нито задръствания нито нищо
                          Надявай се...в град в Англия, с размерите на Габрово ми харчеше 15...тя не можеше да загрее докато стигнеш където отиваш...
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Моята пък харчи колкото и сипя Никога не харчи повече от това което съм и дал, но винаги пита за още
                            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

От почти 2 години опит с колата.....6,5-7,0/100 извънградско и 10/100 лятото и 12/100 зимата...
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                              Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

м/у 6- 6,5 в зависимост от качеството на бензина и октана извънградско. смесено 7,5 и пак зависи дали градското или извън преобладава разбира се .. колко светофата ще хвана и кои голф 3 ще ме изнерви и ще трябва да го наказвам
                                стигал съм макс. до 8-8,2/100
                                Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Working...
                                X